GECERTIFICEERDE PLASMA LUCHTZUIVERING 

Domaplasma BV, inmiddels al meer dan 14 jaar dé specialist op het gebied van “luchtreinigingsoplossingen”, ontwikkelt en produceert Domaplasma®-luchtzuiveringssystemen volledig in eigen beheer. Zo is de Domaplasma®-IQ serie luchtreinigingssystemen met name ontworpen voor gebruik in combinatie met verschillende merken en modellen recirculatie afzuigkappen voor huishoudelijk gebruik, maar wordt ook veelvuldig toegepast in (professionele) kookscholen en kleinere bedrijfskantines, alsmede in lichtere Horecabedrijven, zoals lunchrooms en een snel groeiend aantal petit restaurants, waar de chef-kok, dankzij de perfecte werking van het systeem, zelfs gezellig naast of tussen zijn gasten kan staan te kokkerellen!

De unieke Domaplasma® lage temperatuur-plasmatechnologie is zeer effectief, veelzijdig inzetbaar en uiterst “energie-efficiënt”. Door de tot op heden voor een plasmafilter unieke VDE en CB certificeringen biedt Domaplasma® - als het eerste op de markt verkrijgbare luchtzuiveringssysteem voor o.a. recirculatie afzuigkappen  - de bewezen volkomen veilige en daarmee ultieme oplossing voor schone lucht in de binnen atmosfeer.

De nieuwe IQ-plasmafilterserie van Domaplasma is gedurende 2016 en 2017 uitvoerig getest door het vooraanstaande Europese keuringsinstituut VDE.
De IQ-serie bestaat uit vier modellen: de IQ, IQB, IQS en IQT. Deze modellen zijn alle door VDE beproefd op de relevante veiligheidsaspecten, waaronder het ontbreken van emissie van schadelijke stoffen tijdens langdurige testen. Daarnaast zijn de producten eveneens grondig getest op mechanische- en elektrische veiligheid. Ze voldoen daarmee aan de zwaarste DIN-EN normen.

Zie: VDE Certificaat nummer 40046744 en Zie: CB certificaat nummer DE1-58593

De basis voor de Domaplasma® techniek is Moeder Natuur, die de atmosfeer al vele miljoenen jaren met succes zuivert volgens een soortgelijk procedé.
Door het gebruik van zeer efficiënte hoogspannings-energie (verbruik slechts ca. 10 Watt/uur per unit) wordt een zogenaamd "koud plasma" geproduceerd, waarbij in de Domaplasma® unit zuurstof- en Hydroxyl-radicalen (OH•) ontstaan. Deze instabiele moleculen reageren direct met de organische geurmoleculen die zich in de afgezogen kookdamp in het Domaplasma® systeem bevinden.

Deze lucht-chemische reactie is een zgn. "koud oxidatieproces", waarbij de organische bestanddelen in de kookdamp reageren en grotendeels alleen zuurstof, kooldioxide, waterdamp en in zeer geringe mate – onschuldige - geoxideerde restproducten achterblijven.

De Domaplasma® techniek is gebaseerd op een diëlektrisch geladen Domaplasma® hoogspanningselektrode met circa 2,5 kilovolt als energiebron. Door gebruik te maken van de unieke hightech keramische Domaplasma® elektroden vindt e.e.a. plaats met het zeer lage energieverbruik van minder dan 10 Watt/uur. Op de Domaplasma® hoogspannings-elektrode ontstaat aldus een laagtemperatuur plasma (Moeder Natuur gebruikt hiervoor zonlicht (fotonen) in plaats van hoogspanning).

Er kunnen veel recirculatie-problemen met het Domaplasma® systeem worden opgelost, dit vanwege het onafhankelijk functioneren van de afzuigkap waaraan de unit wordt gekoppeld. De Domaplasma®-IQ serie gebruikt een eigen besturing op basis van een solide maar zeer gevoelige inwendige druksensor.

DE WERKING VAN DOMAPLASMA® LUCHTZUIVERING


7843965.jpg
1.
In een unieke hybride combinatie van een vetfilter met het Hyabsorb fijn filter, worden de kookdampen en de overige afgezogen omgevingslucht ontdaan van vaste delen, vetten, oliën en andere verontreiniging.
2.
In het hoogspanningsveld binnen de Domaplasma®-katalysator ontstaat een reactie en oxidatieproces.
3.
Hierdoor vallen de geuren uiteen en tevens meegevoerde micro-organismen zoals virussen en bacteriën, maar ook schimmelsporen, pollen en overige allergene stoffen grotendeels worden vernietigd.
4.
In de katalysator worden eventuele nog resterende geurmoleculen en overige stoffen opgevangen en daar - op basis van de resulterende langere verblijfstijd - tot vergaande oxidatie en definitieve zuivering gedwongen.
5.
EINDFASE: het VDE gecertificeerde Domaplasma® proces zorgt ervoor dat uiteindelijk een in hoge mate gereinigde, vrijwel geurvrije en volledig veilige „ademlucht“ als eindproduct overblijf.